• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

U vindt Casa San Biagio op ongeveer 30 minuten vanaf de kust. De ligging van het huis valt onder de gemeente Fossombrone, maar ligt echter maar zo’n 10 autominuten van de stad Pergola af.

U rijdt vanaf Pergola ongeveer 6 km op een kronkelende doorgaande weg richting Fossombrone. Daar neemt u de ‘strada bianca’ richting Casa San Biagio.
U zult vernemen dat het uitzicht hier echt adembenemend mooi is! Aan de westkant ziet u het gebergte ‘De Apennijnen’. Aan de oostkant kijkt u via de glooiende heuvels richting de Adriatische zee. Hier ligt Casa San Biagio.

Vanuit Casa San Biagio zijn er tal van bezienswaardigheden in de regio die u kunt bezoeken. Hieronder zijn er een aantal uitgelicht.

De kuststreek is natuurlijk geschikt voor een ontspannen dagje strand, maar het heeft ook verschillende mooie steden om te bezichtigen. Denk hierbij aan Pesaro, Fano, Senigallia, Sirolo of Ancona.

Maar u kunt ook naar de andere kant van de Apenijnnen om de regio Umbrië te bezoeken. Daar zijn nog een tal van prachtige oude steden, zoals Perugia, Gubbio en het prachtige Assisi niet te vergeten. Wij kunnen u daar eventueel tips over geven.


Geniet van uw vakantie in Le Marche!

 

Pergola

Pergola

De stad Pergola is vooral bekend vanwege de vondst van de Bronzi Dorati, een vergulde bronzen beeldengroep. De Bronzi Dorati zijn twee (echt)paren uit de hogere kringen van de Romeinse maatschappij, de heren zitten trots te paard en de vrouwen staan ernaast.

Urbino

Urbino

Verscholen in de heuvels ligt Urbino, een van de elegantste steden uit de renaissance. Het historisch centrum, UNESCO-Werelderfgoed, is nog steeds zoals het werd ontworpen door de beroemde krijgsheer en hertog Federico da Montefeltro in de 15de eeuw. De middeleeuwse stad ligt boven op een heuvel en wordt omringd door een dikke stadsmuur. Steile smalle straatjes, meestal alleen toegankelijk voor voetgangers, zijn omzoomd door huizen en palazzi van rode bakstenen en wit marmer. De straten leiden u

Monte Catria

Monte Catria

De berg ‘Monte Catria’ is 1701m hoog en maakt deel uit van de Apennijnen en ligt op de grens tussen de provincies Umbrië en Le Marche. Met zijn prachtige natuur is het uitstekend geschikt voor wandelen, mountainbiken en in de winter zelfs te skiën.

Senigallia

Senigallia

De badplaats Senigallia is gesticht door de Romeinen (285 v.Chr.). In de middeleeuwen was het een belangrijk handelscentrum van het hertogdom Urbino. Later ontpopte Senigallia zich tot één van de belangrijkere badplaatsen aan de Adriatische kust. Het strand staat bekend om zijn prachtige zachte zand, ook wel Spiaggia di Velluto genoemd (het fluwelen strand).

Gola del Furlo

Gola del Furlo

De Gola del Furlo is een prachtige kloof die zeker een bezoekje waard is. Tussen deze 1000m hoge rotsen stroomt de rivier Candigliano. In deze kloof vindt u een 38 meter lange Romeinse tunnel die 76 jaar na Christus is gegraven.

Sirolo

Sirolo

Sirolo, een klein sfeervol dorpje in het natuurpark 'Parco del Monte Conero'. Het plaatsje Sirolo verheft zich vanaf de met pijnboombossen begroeide krijtrotsen op 125 m hoogte boven de Adriatische kust en wordt omarmd door de zuidelijke hellingen van de Monte Conero en de wijnculturen van de Rosso Conero.

Grotti di Frasassi

Grotti di Frasassi

De grotten van Frasassi zijn een groot ondergronds grottencomplex dat is gelegen in een natuurpark in de Italiaanse gemeente Genga (provincie Ancona). Een ingang naar een van de grotten van Frasassi is door een boer ontdekt op 28 juni 1948.

Corinaldo en Mondavio

Corinaldo en Mondavio

Corinaldo en Mondavio zijn twee middeleeuwse plaatsen die worden omringd met groene heuvels en tal van wijngaarden. Corinaldo is een romantisch stadje met nog bijna een volledig intacte stadsmuur. Maak een wandeling langs deze muren met zijn vele poorten, torens en loopbruggen. Deze zijn zeker de moeite waard om deze te bewonderen. Binnen de muren wordt je omringd door de kleine steegjes, mooie pleintjes en de flora die weelderig aanwezig zijn in Corinaldo.

De poelen van Cagli

De poelen van Cagli

Vlak bij Cagli stroomt de rivier door een kloof met diverse watervallen en poelen. Hier kun je zelfs van de rotsen springen en duiken, kijk wel eerst even waar de ‘lokalen’ dit doen. Dit 'natuurlijke zwembad' heeft mooi helder water, wel een beetje fris aangezien het water rechtstreeks uit de bergen komt.