Nederlands
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Corinaldo en Mondavio

Corinaldo en Mondavio zijn twee middeleeuwse plaatsen die worden omringd met groene heuvels en tal van wijngaarden. Corinaldo is een romantisch stadje met nog bijna een volledig intacte stadsmuur. Maak een wandeling langs deze muren met zijn vele poorten, torens en loopbruggen. Deze zijn zeker de moeite waard om deze te bewonderen. Binnen de muren wordt je omringd door de kleine steegjes, mooie pleintjes en de flora die weelderig aanwezig zijn in Corinaldo.

In het hart van het stadje ligt de trap 'La Piaggia' met zijn 100 treden. Aan weerszijden van de trap zijn er bakstenen huizen gebouwd, halverwege de trap vindt je een oude put 'Il Pozzo della Polenta'. Vanaf de trap kijk je prachtig over de glooiende heuvels van Le Marche. Ondanks dat het een toeristische trekpleister is, overheerst vooral de rust in de straatjes waar je heerlijk kunt slenteren.


Mondavio ligt 10 km vanaf Corinaldo, eveneens gelegen in een prachtig landschap. Dit oude burchtstadje kenmerkt zich door de imposante entree door de stadspoort, samen met de burcht 'La Rocca' vormde de poorten de belangrijkste verdediging van Mondavio. In het fort is nu een museum gevestigd wat veel verteld over de historie van de stad. In de drooggelegde slotgracht staan nu grote middeleeuwse wapens ter tentoonstelling.
Ook hier is het heerlijk om slenteren door de straatjes en eventueel op een terrasje plaats nemen om wat te eten of te drinken. Het plaatselijke theater is in de zomermaanden geopend voor de toeristen, zeker de moeite waard om deze te bekijken met zijn mooie fresco's.